top of page

Testaa organisaatiosi kypsyys lääkintälaitteiden elinkaaren hallinnassa


Lääkinnälliset laitteet ovat laitteita, joita käytetään erilaisten sairauksien diagnosoinnissa, hoidossa ja seurannassa. Ne voivat vaihdella yksinkertaisista laitteista, kuten verenpainemittareista, monimutkaisiin laajoihin laitekokonaisuuksiin, kuten sädehoitolaitteisiin. Ammattimaisen käyttäjän on tärkeää varmistaa, että organisaaton henkilöstön osaaminen on riittävällä tasolla laitteiden turvalliseen ja kustannustehokkaaseen käyttöön. Alla on käyty läpi osa-alueet, joihin elinkaarenhallinta vaikuttaa.Turvallisuus

Lääkintälaitteiden turvallisuus on tärkeä osa potilaan hoitoa. Potilaat luottavat lääkinnällisiin laitteisiin terveytensä ja hyvinvointinsa ylläpitämiseksi, ja kaikki viat tai toimintahäiriöt voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja tai jopa kuoleman. Siksi laitteiden valmistajilla, tukiorganisaatioilla ja terveydenhuollon ammattilaisilla on paljon vastuuta laitteiden elinkaaren hallintaan liittyen.
Laatu

Laatu terveydenhuollossa, on yhä enenevissä määrin kytköksissä käytettyihin laitteisiin. Teknologian määrä lisääntyy koko ajan yhteiskunnassa, ja niin myös terveydenhuollossa. Tämä kehitys tuo uudenlaisia haasteita laitteiden käyttöön ja elinkaaren hallintaan. Miten taataan hoidon laatu koko ajan teknistyvässä hoitoympäristössä? Laadunhallinta ja elinkaaren hallinta liittyvät toisiinsa, sillä lääkintälaitteisiin liittyvät prosessit ovat keskeisessä roolissa laadukkaan hoidon toteuttamisessa.


Huolto ja ylläpito

Lääkintälaitteiden käyttäjille näkyvin osa elinkaarenhallinnasta ovat varmasti huolto ja ylläpito toiminta. Valmistajan ohjeiden mukainen huolto ja korjaus on erittäin tärkeää laitteiden turvallisuuden ja laadun takaamiseksi. Pyrimme aina tekemään toimenpiteet laitteille asiakkaan toimintaa mahdollisimman vähän rajoittavasti. Tämä tarkoittaa usein käyntiä asiakkaan tiloissa, joissa olemme kanssakäymisissä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Tämä edellyttää meiltä terveydenhuollon erilaisten ympäristöjen hyvää tuntemusta.
Hankinnat

Lääkintälaitteiden hankinnan onnistuminen on kriittinen edellytys terveydenhuollon palveluiden tuottamiselle. Ilman laitteita modernia terveydenhuoltoa on mahdoton toteuttaa. On myös tärkeää miettiä, onko hankittava lääkintälaite investointina kannattava. Miten mitata tuota kannattavuutta? Jos investoidaan uutteen laitteeseen, mikä on sen kokonaiskustannus laitteen koko elinkaaren ajalla? Laitteiden hankintaan liittyy paljon huomioitavia asioita ja kustannuksia, jotka tulevat välillä kokeneillekin toimijoille yllätyksenä.


Asiantunteva kumppani elinkaaren hallintaan

THTmed tarjoaa kaikille terveydenhuollon organisaatioille osaavaa ja monipuolista elinkaaren hallinta palvelua. Palvelumme avulla varmistut siitä, että laitekantasi on aina ajan tasalla huoltojen, turvallisuuden ja laitteisiin liittyvän regulaation vaatimusten osalta. Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme lääkintälaitteiden elinkaaren hallintaan liittyvissä kysymyksissä. Testaa alla olevalla kyselyllä organisaatiosi elinkaaren hallinnan taso.Sampsa Aronen


Toimitusjohtaja


30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page